Hudson Cybertec breidt OT-cybersecurity portfolio uit met Duitse Rhebo-technologie

Hudson Cybertec, wereldwijd opererende OT-cybersecurity solution provider, werkt samen met het toonaangevende Duitse technologiebedrijf voor OT- en IoT-cyberbeveiliging. Door deze samenwerking breidt Hudson Cybertec haar portfolio uit met het aanbieden van een OT-monitoringoplossing, gebaseerd op Rhebo-technologie. Door deze technologie een nieuwe naam te geven, biedt Hudson Cybertec zijn allereerste stuk hardware aan, ter ondersteuning van zijn bredere serviceportfolio.

De technologie van Rhebo stelt Hudson Cybertec in staat om een schat aan informatie te verzamelen over de OT-netwerken van haar klanten. Deze informatie kan door klanten worden gebruikt om onder andere hun kennis over hun OT-netwerk te verbeteren, te helpen met asset management, afwijkingen in het netwerkverkeer te detecteren of de kwaliteit van de communicatie te analyseren.

Hudson Cybertec ontzorgt haar klanten door hun OT-omgeving te bewaken en te informeren over cybersecurity problemen. Door deze informatie te combineren met informatie uit firewalls, antivirussoftware, patchbeheer en andere relevante informatie, dit te correleren met kwetsbaarheidsdatabases en dreigingsinformatie, wordt een ongekend inzicht verkregen in de digitale weerbaarheid van de OT-omgeving. Door alleen de informatie te rapporteren die voor specifieke mensen in de organisatie interessant is, draagt de oplossing ook bij aan de effectiviteit van de organisatie op het gebied van cybersecurity.

Over Hudson Cybertec

Hudson Cybertec is een leverancieronafhankelijke cybersecurity solution provider. Met het hoofdkantoor in Den Haag, Nederland, helpt de onderneming bedrijven met SCADA-systemen, Industrial Automation & Control Systems (IACS), Process Control Systems, Building Automation Systems en andere technische installaties om zich te beschermen tegen cybersecurity dreigingen. Hudson Cybertec volgt een sterke holistische benadering van OT-cybersecurity waar de aspecten mens, organisatie en techniek centraal staan. Hudson Cybertec is, als Subject Matter Expert, ook actief in het ontwikkelen van de IEC 62443 norm en werkt nauw samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) en de Duitse TÜV.

Over Rhebo

Rhebo is de enige leverancieronafhankelijke aanbieder van industriële monitoringoplossingen die, voor ICS- en IoT-infrastructuren, zowel cybersecurity als stabiliteit garandeert. De oplossingen van het Duitse bedrijf worden gebruikt voor het bewaken van alle communicatie binnen de ICS en op gedistribueerde kritieke IoT-apparaten. Alle aanvallen, kwetsbaarheden en technische fouttoestanden worden in realtime gerapporteerd. Zo ondersteunt Rhebo leverancierneutraal industriële, energie- en waterbedrijven om de cybersecurity, productiviteit en beschikbaarheid van hun systemen en fabrieken te verhogen en hun digitale transformatie te waarborgen.

Binnen deze rol is het bedrijf partner van de Alliantie voor Cybersecurity van het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), ontwikkelt het actief normen en biedt technische begeleiding binnen het Teletrust – Bundesverband IT-Sicherheit e.V. en de Bitkom Security Management Working Group.

HUDSON CYBERTEC

In de spotlight

Monitoring van uw OT omgeving is essentieel. U weet wat er gebeurt op uw netwerk en ziet in welke mate u compliant bent aan verschillende cybersecuritynormen en wet- en regelgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
© 2021 Hudson Cybertec