Den Haag, 12 mei 2020 – Hudson Cybertec, wereldwijd opererende OT-cybersecurity solution provider, werkt samen met het toonaangevende Duitse technologiebedrijf voor OT- en IoT-cyberbeveiliging. Door deze samenwerking breidt Hudson Cybertec haar portfolio uit met het aanbieden van een OT-monitoringoplossing, gebaseerd op Rhebo-technologie. Door deze technologie een nieuwe naam te geven, biedt Hudson Cybertec zijn allereerste stuk hardware aan, ter ondersteuning van zijn bredere serviceportfolio.

De technologie van Rhebo stelt Hudson Cybertec in staat om een schat aan informatie te verzamelen over de OT-netwerken van haar klanten. Deze informatie kan door klanten worden gebruikt om onder andere hun kennis over hun OT-netwerk te verbeteren, te helpen met asset management, afwijkingen in het netwerkverkeer te detecteren of de kwaliteit van de communicatie te analyseren.

Hudson Cybertec ontzorgt haar klanten door hun OT-omgeving te bewaken en te informeren over cybersecurity problemen. Door deze informatie te combineren met informatie uit firewalls, antivirussoftware, patchbeheer en andere relevante informatie, dit te correleren met kwetsbaarheidsdatabases en dreigingsinformatie, wordt een ongekend inzicht verkregen in de digitale weerbaarheid van de OT-omgeving. Door alleen de informatie te rapporteren die voor specifieke mensen in de organisatie interessant is, draagt de oplossing ook bij aan de effectiviteit van de organisatie op het gebied van cybersecurity.

Over Hudson Cybertec

Hudson Cybertec is een leverancieronafhankelijke cybersecurity solution provider. Met het hoofdkantoor in Den Haag, Nederland, helpt de onderneming bedrijven met SCADA-systemen, Industrial Automation & Control Systems (IACS), Process Control Systems, Building Automation Systems en andere technische installaties om zich te beschermen tegen cybersecurity dreigingen. Hudson Cybertec volgt een sterke holistische benadering van OT-cybersecurity waar de aspecten mens, organisatie en techniek centraal staan. Hudson Cybertec is, als Subject Matter Expert, ook actief in het ontwikkelen van de IEC 62443 norm en werkt nauw samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) en de Duitse TÜV.

Over Rhebo

Rhebo is de enige leverancieronafhankelijke aanbieder van industriële monitoringoplossingen die, voor ICS- en IoT-infrastructuren, zowel cybersecurity als stabiliteit garandeert. De oplossingen van het Duitse bedrijf worden gebruikt voor het bewaken van alle communicatie binnen de ICS en op gedistribueerde kritieke IoT-apparaten. Alle aanvallen, kwetsbaarheden en technische fouttoestanden worden in realtime gerapporteerd. Zo ondersteunt Rhebo leverancierneutraal industriële, energie- en waterbedrijven om de cybersecurity, productiviteit en beschikbaarheid van hun systemen en fabrieken te verhogen en hun digitale transformatie te waarborgen.

Binnen deze rol is het bedrijf partner van de Alliantie voor Cybersecurity van het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), ontwikkelt het actief normen en biedt technische begeleiding binnen het Teletrust – Bundesverband IT-Sicherheit e.V. en de Bitkom Security Management Working Group.

HUDSON CYBERTEC