Bij Hudson Cybertec vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is.

Als u een zwakke plek in één van onze systemen heeft gevonden horen wij dit graag zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen. Wij willen graag met u samenwerken om onze klanten en onze systemen beter te kunnen beschermen.

Wij vragen u:

 • Uw bevindingen te mailen naar cert@hudsoncybertec.com. Versleutel uw bevindingen met onze PGP key om te voorkomen dat de informatie in verkeerde handen valt,
 • Het probleem niet te misbruiken door bijvoorbeeld meer data te downloaden dan nodig is om het lek aan te tonen of gegevens van derden in te kijken, verwijderen of aanpassen,
 • Het probleem niet met anderen te delen totdat het is opgelost en alle vertrouwelijke gegevens die zijn verkregen via het lek direct na het dichten van het lek te wissen,
 • Geen gebruik te maken van aanvallen op fysieke beveiliging, social engineering, distributed denial of service, spam of applicaties van derden, en
 • Voldoende informatie te geven om het probleem te reproduceren zodat wij het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal is het IP-adres of de URL van het getroffen systeem en een omschrijving van de kwetsbaarheid voldoende, maar bij complexere kwetsbaarheden kan meer nodig zijn.

Wat wij beloven:

 • Wij reageren binnen 3 dagen op uw melding met onze beoordeling van de melding en een verwachte datum voor een oplossing,
 • Als u zich aan bovenstaande voorwaarden heeft gehouden zullen wij geen juridische stappen tegen u ondernemen betreffende de melding,
 • Wij behandelen uw melding vertrouwelijk en zullen uw persoonlijke gegevens niet zonder uw toestemming met derden delen tenzij dat noodzakelijk is om een wettelijke verplichting na te komen. Melden onder een pseudoniem is mogelijk,
 • Wij houden u op de hoogte van de voortgang van het oplossen van het probleem,
 • In berichtgeving over het gemelde probleem zullen wij, indien u dit wenst, uw naam vermelden als de ontdekker, en
 • Als dank voor uw hulp bieden wij een beloning aan voor elke melding van een ons nog onbekend beveiligingsprobleem. De grootte van de beloning bepalen wij aan de hand van de ernst van het lek en de kwaliteit van de melding met een minimum van een waardebon van €50,-.

Wat wordt niet geclassificeerd als een kwetsbaarheid:

 • SPF, DKIM, DMARC problemen.
 • Ontbrekende ‘secure’ of ‘http only’ markeringen op niet-gevoelige cookies
 • Rapporteren van verouderde of upgradebare softwareversies zonder exploit en werkend proof of concept
 • Ontbrekende DNSSEC-configuratie
 • xmlrpc.php toegankelijkheid
 • Directory listings of API-verzoeken die niet-traceerbare gebruikersinformatie opleveren.
 • Potentiële kwetsbaarheden waarvoor authenticatie vereist is om misbruik van te maken
 • Kwetsbaarheden die de beschikbaarheid van onze systemen beïnvloedt (bijv. Denial of Service-kwetsbaarheden).

Wij streven er naar om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen en wij worden graag betrokken bij een eventuele publicatie over het probleem nadat het is opgelost.

Markieren

Die Überwachung Ihrer OT-Umgebung ist unerlässlich. Sie wissen, was in Ihrem Netzwerk passiert, und sehen, inwieweit Sie verschiedene Cybersicherheitsstandards sowie Gesetze und Vorschriften einhalten.

IEC 62443 norm

Die Norm IEC 62443 bietet Ihrem Unternehmen Tools zur Verbesserung der digitalen Sicherheit Ihrer IACS-Umgebung. Die Implementierung des Standards verbessert das Cybersicherheitsniveau der OT / ICS / SCADA-Umgebung Ihres Unternehmens.

Die IEC 62443 ist das internationale Rahmenwerk für Cybersicherheitsstandards für Betriebstechnologie (OT). Das Framework besteht aus einer Sammlung von Standards, technischen Berichten und zugehörigen Informationen zur Sicherung industrieller Automatisierungs- und Steuerungssysteme (IACS).

weiterlesen

Das IEC 62443 Competence Center von Hudson Cybertec verfügt über umfangreiche Erfahrungen mit dieser Norm. Wir spielen eine aktive Rolle bei der Entwicklung der Norm, verbreiten sie aktiv international und haben ein Schulungsprogramm rund um die IEC 62443 entwickelt.

weiterlesen

Für Unternehmen wird es immer wichtiger, nachweisen zu können, dass die digitale Sicherheit der OT-Umgebung den Standardrahmen entspricht. Es ist daher möglich, (Teile) Ihrer IACS-Umgebung gemäß IEC 62443 zu zertifizieren.

weiterlesen

Wenn Sie mehr über diesen Standard erfahren möchten und eine Schulung zur Anwendung in Ihrem Unternehmen oder bei Ihren Kunden benötigen, bietet Hudson Cybertec eine Reihe sehr interessanter Schulungen für Sie an.

weiterlesen

Die Norm IEC 62443 bietet Unternehmen Tools zur Verbesserung der digitalen Sicherheit von OT / ICS / SCADA-Umgebungen.

weiterlesen

Wenn Sie mit der Norm IEC 62443 beginnen möchten, ist es ratsam, diese zu erwerben. NEN hat für Sie das NEN Connect-Paket IEC 62443: Industrial Automation zusammengestellt.

weiterlesen

Wie digital sicher ist Ihre Organisation?

Neugierig auf die Möglichkeiten? Dann kontaktieren Sie uns!

Kontakt

Newsletter

Melden Sie sich für unseren Newsletter an und erhalten Sie die neuesten Entwicklungen im Bereich Cybersicherheit.

Plus einen kostenlosen Download

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
© 2021 Hudson Cybertec