Olie en gas blijven nog steeds belangrijke grondstoffen. Bedrijven in de oliesector houden zich bezig met de exploratie van olie en gas (upstream) en transport, raffinage en verkoop (downstream). Hudson Cybertec helpt oliemaatschappijen wereldwijd bij vooral upstream projecten, waarbij cybersecurity van vaste en mobiele boorplatformen essentieel is voor een veilige en verantwoorde winning en productie van olie en gas.

Een steeds grotere integratie en complexiteit van bedieningssystemen van olie- en gasplatformen wordt vaak gecombineerd met beheer en toezicht op afstand. Hierdoor neemt de kwetsbaarheid van de systemen toe en is er een grotere kans op cyberaanvallen. Daarom moeten olie- en gasbedrijven in samenwerking met een cybersecurity expert ervoor zorgen, dat cybersecurity op een verantwoorde en eenduidige manier geïmplementeerd en onderhouden wordt. Zo verzorgt Hudson Cybertec uitgebreide risico- en kwetsbaarheden analyses en is de organisatie betrokken bij ontwerpvalidatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Hudson Cybertec, dé cybersecurity expert voor operationele technologie, kan bieden? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten!

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Hudson Cybertec