“Take control over your security risks with the IEC 62443”

U heeft 2 jaar geleden uw examencertificaat IEC 62443 security professional behaald en de geldigheidsduur van uw certificaat is (bijna) verstreken. Om uw certificaat te behouden, zult u opnieuw examen moeten doen. Deze eendaagse opfristraining stoomt u klaar voor het IEC 62443 security professional examen. Als uw examencertificaat langer dan 1 jaar geleden is verlopen, zult u opnieuw de volledige 3-daagse training moeten doorlopen.

De trainingslocaties in Nederland worden uitgebreid met locaties in Apeldoorn en Woerden en buiten Nederland hebben we momenteel trainingsfaciliteiten in Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen.

Tijdens deze training komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Actuele (Europese en nationale) wetgeving
 • Ontwikkelingen van de IEC 62443 normenreeks
 • Onderlinge samenhang van de normdelen
 • Highlights cybersecurity IACS en IEC 62443
 • Praktijksituaties en het uitwisselen van ervaringen
 • Proefexamen

Na deze training kunt u het IEC 62443 cybersecurity-examen afleggen ter verlenging van uw examencertificaat. De kosten voor het afleggen van het examen zijn niet inbegrepen bij deze training.

Resultaat
 • U heeft de belangrijkste aandachtspunten van de IEC 62443 normenreeks weer helder voor de geest
 • U bent op de hoogte van de laatste normwijzigingen
 • U kent de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving
 • U bent voorbereid op het IEC 62443 cybersecurity professional IACS examen
 • U heeft geleerd van de kennis en praktijkervaringen van uw vakgenoten met betrekking tot cybersecurity en de IEC 62443
Examen & Certificering

Om u voor het IEC 62443 examen in te kunnen schrijven, moet u de 3-daagse training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ niet langer dan 1 jaar daarvoor volledig hebben afgerond.

Als u slaagt voor het examen, ontvangt u een examen-certificaat, waarmee u aantoont, dat u over de kennis beschikt om een IACS cybersecuritybeleid te kunnen opzetten en te kunnen implementeren in overeenstemming met de IEC 62443 en Europese regelgeving.

Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar. Na het verlopen van het certificaat moet u binnen 1 jaar weer slagen voor het IEC 62443 examen om uw certificering te behouden. Slaagt u niet binnen 1 jaar voor het examen, dan zult u de volledige 3-daagse training opnieuw moeten volgen om weer examen te kunnen doen.

Om uw kennis van de IEC 62443 op te frissen en uzelf klaar te stomen voor het examen, raden wij aan om de ‘Opfristraining IEC 62443 Cybersecurity Professional IACS’ training te volgen. Zo bent u er zeker van over de laatste informatie te beschikken van de IEC 62443 norm en actuele wetgeving.

Als u bij een eerste poging niet slaagt, kunt u ieder kwartaal een nieuwe poging doen. Voorwaarde is dat u de 3-daagse training niet langer dan 1 jaar daarvoor hebt afgerond of dat u het ‘IEC 62443 Security Professional Industrial Automation and Control Systems’ certificaat minder dan 3 jaar geleden heeft behaald.

Examens worden afgenomen door IBEX (onderdeel van Kiwa).  Kiwa is in 2022 door de IECEE aangewezen voor het verrichten van certificeringen als onderdeel van de normenreeks IEC 62443. Het certificaat is internationaal erkend.

Varianten examen

Net zoals de 3-daagse training, kent ook het examen twee varianten:

 • Eindgebruikers
 • System Integrators

Examens worden elk kwartaal afgenomen. Kosten: € 215,- excl. BTW

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.