De chemische industrie is een van de grootste sectoren in Nederland. Bedrijven in deze sector produceren en bewerken grondstoffen en producten door middel van chemische veranderingen aan deze stoffen. Deze vormen allerlei (half-)producten, waarmee het MKB en andere bedrijven eindproducten kunnen maken. Veiligheid is essentieel voor deze organisaties. Hudson Cybertec helpt chemische bedrijven met het cybersecure maken en houden van hun fabrieken en productieplants.

Chemie

Chemische bedrijven zijn veelbesproken de afgelopen tijd. De beveiligingsrisico’s zijn gerelateerd aan terrorisme. Hiervoor is het essentieel, dat de grote chemieclusters in bijvoorbeeld de Rotterdamse haven, Limburg en de Zeeuwse delta goed beschermd worden tegen cybercriminaliteit. Als de digitale weerbaarheid van chemische bedrijven niet op orde is, zal dat grote gevolgen hebben voor de gehele samenleving. Dit is de reden, dat Hudson Cybertec zich inzet voor de digitale weerbaarheid van chemische bedrijven en de samenleving. Hudson Cybertec biedt met jarenlange ervaring in cybersecurity voor operationele technologie (OT), cybersecurity trainingen aan voor industrial automation & control systems (IACS). Hudson Cybertec is subject matter expert in cybersecurity voor de operationele technologie en werkt nauw samen met een aantal belangrijke cybersecurity partners. Hudson Cybertec zorgt voor het vaststellen en bijstellen van de IEC 62443 norm. De IEC 62443 norm is het normenkader voor de operationele technologie (OT), wat de ISO 27000 serie is voor de informatie technologie (IT).

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.