Bedrijven in de op- en overslag beheren grote hoeveelheden grondstoffen, brandbare stoffen en andere vloeistoffen. Tank terminals zijn onderdeel van op- en overslag. Hudson Cybertec ondersteunt tankterminals bij het beantwoorden van hun cybersecurity vraagstukken. Waar staat de organisatie vandaag op het gebied van cybersecurity en welke maatregelen zijn nodig om de digitale weerbaarheid naar een hoger niveau te brengen.

Op-en overslag

Er is een toenemende afhankelijkheid als het gaat om digitale systemen en technologieën. Hierdoor is er meer behoefte aan inzicht in cybersecurity. Ook havens hebben hier grote baat bij, omdat een cyberincident bij een enkel bedrijf een grote impact kan hebben op andere havenactiviteiten. Achteraf handelen op eerder begane fouten, is hierdoor vaak erg kostbaar. Wanneer de cybersecurity niet op orde is, zoals de afgelopen jaren meermaals het geval is gebleken, zal dit wereldwijd impact hebben. Om te zorgen voor meer controle en inzichten in het cybersecurity netwerk van havenbedrijven, is er OT Insight. OT Insight is een unieke monitoringstool voor het 24/7 monitoren van het netwerk. Hiermee kan elk bedrijf zorgen voor het digitaal weerbaar maken van het netwerk.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.