Hudson Cybertec zet zich in veel verschillende markten in om de bedrijven binnen deze markten digitaal weerbaar te maken én houden. Hudson Cybertec is ook actief in de volgende sectoren: Energie, Maakindustrie / MKB, Gebouwautomatisering en Nucleair.

Energie
De energiesector is volop in beweging. Innovaties in windmolens en zonnecellen gaan snel. Windmolenparken zijn niet meer weg te denken uit het landschap en zonnecellen bedekken niet alleen de daken van huizen, maar steeds vaker ook weilanden, parkeervoorzieningen en zelfs oppervlaktewater. Door deze steeds grotere verwevenheid van energie infrastructuur staan energieleveranciers voor grote uitdagingen om de infrastructuur ook cyberveilig te houden.

Ook op de markt van energie staat er een grote druk op de vitale infrastructuur van bedrijven. Er is namelijk een bekend en uiterst belangrijk probleem dat zich voordoet in de beveiliging van de bestaande infrastructuur voor energie. Er is namelijk bij de ontwikkeling van het grootste deel van de infrastructuur geen rekening gehouden met cyberdreigingen. De gebruikte SCADA-systemen in deze sector zijn vaak van voor de komst van het internet en hebben daardoor een groter vlak voor aanvallen van buitenaf.

Uiteindelijk is er een aparte aanpak nodig voor het zo veilig mogelijk bewaren van gegevens voor energiebedrijven. Enerzijds hebben de bedrijven informatietechnologie (IT) en anderzijds operationele technologie (OT). Daarbij komt dus dat er geen gezamenlijke aanpak is voor IT en OT. Het belangrijkste wat er in de energiesector moet gebeuren, is het zo snel mogelijk detecteren van mogelijke aanvallen op de SCADA-systemen. Hierbij kan Hudson Cybertec enorm goed helpen door middel van de inzet van een unieke monitoringstool voor cybersecurity zoals OT Insight.

Maakindustrie / MKB
Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf te maken met cyberaanvallen. Er zijn de laatste jaren namelijk steeds meer gevallen van cyberaanvallen in de vorm van; Phishing, DDoS-aanvallen, Ransomware  en andere virussen. Dit komt omdat de cybercrimineel zich steeds meer verdiept in cybercrime en daardoor dus snel groeit. Hierdoor is het zaak voor MKB-bedrijven om zo snel mogelijk mee te groeien. Gebeurt dit niet? Dan kan dat grote gevolgen hebben. Bedenk maar eens dat er een F35 straaljager van de Amerikaanse overheid werd gelanceerd. De straaljager liep 10 tot 15 jaar voor op de concurrerende landen. Een paar maanden later had China een lancering van een straaljager die ongeveer identiek is aan de straaljager van Amerika. Dit kwam doordat de fabrikant van de nieuwste straaljager is gehackt.

Uiteindelijk kan de impact van cybercrime heel hoog oplopen. Niet alleen in financiën maar ook in reputatie, vertrouwen en het kan dus zelfs meespelen in het machtsevenwicht op de wereld tussen bepaalde landen. Er is hierbij dus ergens een kans ontstaan binnen het bedrijf waardoor er van buitenaf gehackt kon worden. Zorg er als Maakbedrijf dus altijd voor dat er zoveel mogelijk inzichten is op het bedrijfsnetwerk. Een unieke monitoringtool zoals OT Insight kan hierbij helpen. Zorg er daarnaast ook voor dat werknemers zich bewust zijn van de gevolgen bij de handelingen die ze uitvoeren. Hierbij is het belangrijk dat er jaarlijks een cybersecuritytraining plaatsvindt om werknemers bij te scholen over bepaalde cybersecurity ontwikkelingen.

Gebouwautomatisering
Gebouwautomatisering wordt steeds belangrijker. Het koppelen van de gebouwbeheersystemen met andere bedrijfsnetwerken zorgt echter niet alleen voor veel gebruiksgemak. De hyperconnectiviteit die hierdoor ontstaat brengt ook nieuwe security uitdagingen met zich mee, want vaak is in mindere mate nagedacht over de digitale weerbaarheid van deze systemen. Er is vrij recent nog een ethische hacker van een beveiligingsbedrijf geweest die ervoor heeft gezorgd dat hij de controle had over de gebouwautomatiseringen van 17.444 gebouwen wereldwijd. Maar laat staan wat de gevolgen zijn als de hack wordt gedaan door een niet ethische hacker. Dat brengt velen schadelijke gevolgen met zich mee.

Om te zorgen voor meer veiligheid in gebouwautomatisering is er daadwerkelijk veel kennis nodig op het gebied van cybersecurity in Informatie Technologie (IT) en Operationele Technologie (OT). Zoek dus naar een cybersecurity expert die zorgt dat de juiste zaken op orde zijn. Hudson Cybertec is dé cybersecurity expert met jarenlange ervaring in wereldwijde trajecten in de informatie technologie maar ook zeker in de operationele technologie. Hudson Cybertec helpt bedrijven binnen 1-2-3 naar een digitale weerbaarheid, dat is de werkwijze van Hudson Cybertec. Het feit blijft dat er te weinig kennis is over cybersecurity voor operationele technologie. Vaak is er zelfs geen weet van de gevaren van een cyberaanval. Hiervoor biedt Hudson Cybertec cybersecuritytrainingen aan die er toe leiden dat er weet komt over cybersecurity in de desbetreffende markt.

Nucleair
Er is steeds meer aandacht voor nucleaire veiligheid omdat mensen zich er zorgen om maken. In de nucleaire sector zijn er radioactieve systemen en materialen aanwezig bij bedrijven. Het is vanzelfsprekend van hoog belang dat er veilig wordt omgegaan met deze systemen en materialen. Het is dus van belang dat werkzaamheden binnen deze bedrijven altijd gecontroleerd verlopen om zo ervoor te zorgen dat er geen schade ontstaat voor de medewerkers en de omgeving. Het gaat in de nucleaire sector om complexe technologie. Door de groeiende digitale wereld is het al snel veel lastiger om deze systemen te beschermen. Hiervoor is daadwerkelijk kennis en jarenlange ervaring nodig. Is deze kennis en ervaring er niet? Dan kan dit grote impact hebben op de samenleving in een bepaald gebied. Bent u opzoek naar een cybersecurity expert met jarenlange ervaring? Neem dan contact op met een specialist van Hudson Cybertec!

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.