U heeft behoefte aan een (productie-)proces dat op veilige wijze verloopt. Een stabiel en betrouwbaar OT netwerk is daarvoor essentieel. Met OT Insight, vergroot u de digitale weerbaarheid van uw OT netwerk en daarmee de stabiliteit en betrouwbaarheid van uw OT netwerk op kosteneffectieve wijze.

Eén oplossing met veel mogelijkheden
Samen met onze partner, Rhebo, hebben wij deze Duits-Nederlandse innovatie volledig vanuit OT perspectief ontwikkeld. Hierdoor geeft OT Insight u inzicht in uw netwerk en aangesloten assets. OT Insight biedt u met één oplossing een scala aan mogelijkheden. Via overzichtelijke dashboards krijgt u duidelijk inzicht in uw OT assets, heeft u overzicht van geoorloofd en ongeoorloofd netwerkverkeer en de cybersecurity-status van uw OT netwerkstructuur. U ziet onmiddellijk afwijkingen die kunnen wijzen op een cyberaanval, configuratie- en/of programmeerfouten, ongeoorloofd wijzigen van setpoints of ongeoorloofde toegang. Daarnaast zorgt Hudson Cybertec voor de compliancy van uw netwerk.

Compliancy: Voldoe aan wet- en regelgeving
Steeds meer bedrijven en organisaties dienen te voldoen aan wet- en regelgeving of normenkaders omtrent cybersecurity. Voorbeelden hiervan zijn de Wbni, de BIO, of IEC 62443. OT Insight toont aan, dat de cybersecurity voor uw Industriële Automatisering en Controle Systemen in overeenstemming is met deze wet- en regelgeving en normenkaders.

OT Network & Compliance Monitoring
In uw OT (Operational Technology) netwerk vinden de primaire processen van uw bedrijfsvoering plaats. Uw organisatie is dan ook gebaat bij een stabiel en betrouwbaar OT netwerk. Alleen dan kunt u garanderen dat het (productie-)proces op veilige wijze doorloopt. OT Insight is volledig ontwikkeld vanuit OT perspectief en geeft u inzicht in uw netwerk en aangesloten assets. Zo vergroot u de digitale weerbaarheid van uw OT netwerk en daarmee de stabiliteit en betrouwbaarheid van uw OT netwerk op kosteneffectieve wijze. Zonder dat u hoeft te investeren in de hiervoor benodigde kennis.

Flexibiliteit
Uw behoefte voor OT monitoring kan na verloop van tijd veranderen. Daarom biedt OT Insight u de flexibiliteit om mee te veranderen. Vindt u het lastig om een keuze te maken, waar en hoe u begint met OT monitoring, of welke kant u op wilt? Samen met u creëren wij een complete oplossing, die volledig aansluit bij uw huidige en toekomstige behoefte voor OT monitoring.

Zo werkt OT Insight
Afhankelijk van uw netwerkinfrastructuur voor de OT, plaatst Hudson Cybertec netwerksensoren (hardware en/of virtueel) op strategische plaatsen in het OT netwerk. Na configuratie wordt uw OT data gemonitord en geanalyseerd. Hieruit kunnen de juiste maatregelen genomen worden.

Over Rhebo
Samen met onze partner, Rhebo, ondersteunen wij operators van IACS-systemen om de cyberbeveiliging, productiviteit en beschikbaarheid van hun systemen en fabrieken te vergroten en de digitale transformatie van hun processen te waarborgen. De missie van Rhebo is dan ook het waarborgen van zowel cybersecurity als operationele stabiliteit van de IACS- en IoT-infrastructuur in industriële, energie- en waterbedrijven. Met onze gezamenlijke industriële netwerkmonitoringoplossing met anomaliedetectie en onze diensten monitoren we alle communicatie binnen IACS-systemen en rapporteren betrouwbaar eventuele aanvallen, kwetsbaarheden en technische fout statussen. OT Insight levert daarbij toegevoegde waarde door te zorgen voor de compliancy van uw netwerk. Hierdoor voldoet u aan wet- en regelgeving of normenkaders omtrent cybersecurity.

Rhebo

Wilt u met eigen ogen zien wat OT Insight voor uw organisatie kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor een test met OT Insight en ontdek wat er werkelijk op uw OT netwerk afspeelt.

Monitoring van Operationele Technologie: van luxe naar noodzaak – OT Insight
Monitoring van de Operationele Technologie (OT) binnen uw organisatie is allang geen luxe meer, maar bittere noodzaak. Om grip te krijgen en houden op hetgeen zich afspeelt op de netwerken …
OT Insight – De OT Monitoring oplossing
De huidige bedreigingen vereisen dat tankterminalorganisaties zich te allen tijde bewust zijn van beveiliging. Om uw OT-netwerkomgeving te beschermen, dienen bedreigingen te worden geïdentificeerd en moet erop worden gereageerd zodra …

In gesprek met onze relaties

Opdrachtgever
Onze organisatie is door de overheid aangewezen als AED en wij gebruiken het normenkader IEC 62443 om te voldoen aan de Wbni. Hoe houden we inzicht zodat we over de tijd compliant blijven aan deze norm en daarmee aan de Wbni?
OT-cybersecurity
Hudson Cybertec
Het is inderdaad belangrijk om de compliancy aan gebruikte normen te meten, of dit nu de IEC 62443 betreft, de BIO, de CSIR, of een ander normenkader. Onze monitoringoplossing OT Insight geeft u altijd een actueel inzicht in de overeenstemming met het door uw organisatie gevolgde normenkader. U krijgt meldingen zodra een technische non-compliancy wordt aangetroffen, of wanneer u bepaalde handelingen moet verrichten om organisatorische compliancy te borgen. Zo zorgt u dat u altijd in overeenstemming werkt met de gevolgde norm.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.