Waterschappen vervullen een vitale rol binnen de Nederlandse samenleving. Maar wat doen waterschappen eigenlijk? Ze zorgen enerzijds voor droge voeten en anderzijds voor schoon oppervlaktewater. Hudson Cybertec staat, sinds de oprichting, bijna 10 jaar geleden, verschillende waterschappen bij in het digitaal weerbaar maken en houden van de procesautomatisering omgevingen. De digitale weerbaarheid van waterschappen is zo belangrijk, omdat een cyberaanval op een waterschap grote gevolgen kan hebben.

Watermanagement

Cybercriminelen openen of sluiten bijvoorbeeld een waterkering en hierdoor kan een groot gedeelte van Nederland overstromen. Deze gevolgen zijn dus niet te overzien. Dit is de reden, waarom Hudson Cybertec zich sterk maakt voor de digitale weerbaarheid van de watersector om zo de waterschappen te behoeden van de risico’s en gevolgen van verschillende cyberaanvallen.

Drinkwater

We kunnen alle gevaren, die de digitale weerbaarheid van de watersector kunnen aantasten beter voorkomen dan genezen! Hierbij kan Hudson Cybertec, dé onafhankelijke Cybersecurity leverancier voor bedrijven met operationele technologie, waterschappen helpen met jarenlange ervaring. Een van de eerste taken, naast de digitale weerbaarheid van de systemen zelf, is het (bij)scholen van de medewerkers. Want als een medewerker niet weet, waar men een fout kan maken, dan kan je diegene niet snel iets kwalijk nemen. De kennis is er simpelweg gewoon niet op dat moment. Hudson Cybertec biedt cyber awareness training aan voor vele doelgroepen. Hierbij kunnen medewerkers alles te weten komen over de ernst en het belang van digitale weerbaarheid voor Industrial Automation & Control Systems (IACS). Daarmee creëert Hudson Cybertec cyber awareness voor de digitale weerbaarheid van een IACS-omgeving. The safe way is the only way!

Drinkwaterbedrijven in Nederland zorgen ervoor, dat de bevolking 24/7 kan beschikken over schoon en veilig drinkwater. Maar wat nou als de digitale weerbaarheid van een drinkwaterbedrijf niet op orde is? In dat geval zal er een kans zijn, dat er vervuiling van het drinkwater ontstaat. Hudson Cybertec heeft al vele drinkwaterbedrijven geholpen met de security uitdagingen waar zij voor staan, zowel binnen de IT omgeving als de OT omgeving, ofwel de procesautomatisering.

Drinkwater

Een cyberaanval kan de oorzaak zijn van ondrinkbaar drinkwater. Er was recent een aanval in de Verenigde Staten, waarbij de cybercriminelen door manipulatie van een drinkwater zuiveringsinstallatie veel te veel chemicaliën aan het drinkwater wisten toe te voegen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn: mensen kunnen ziek worden van het drinken van water uit de kraan. Om deze soort aanvallen te voorkomen en de digitale weerbaarheid van de watersector te verbeteren, biedt Hudson Cybertec een unieke monitoringstool aan, genaamd OT Insight. De online wereld verandert snel, verander jij mee?

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.