Internationaal Cyber Security event 4SICS in Stockholm wederom een enorm succes

4SICS

Van 20 t/m 22 oktober werd in Stockholm de internationale top 4SICS georganiseerd over cyber security in SCADA en Industrial Control Systems. De belangrijkste ICS/SCADA cyber security stakeholders uit de vitale industrie kwamen samen tijdens deze jaarlijkse conferentie, die ook dit jaar weer veel gerenommeerde internationale sprekers kende. Hudson Cybertec, solution provider voor cybersecurity in de Operational Technology (OT), leverde een bijdrage aan het succes van 4SICS, met zowel een presentatie, alsmede een pre-conference training/workshop.

Hudson Cybertec gaf, in samenwerking met ISA Nederland, vooraf aan de conferentie een ééndaagse introductietraining/workshop over de ISA/IEC 62443 cyber security standaard voor ICS. Een internationale groep deelnemers kreeg een eerste kennismaking met de standaard en werkte verschillende cases uit, waarbij de ISA/IEC 62443 als gereedschap werd ingezet. De introductie was voor veel deelnemers een eyeopener en een erg positieve eerste ervaring met deze standaard.

Tijdens de conferentie werd met de presentatie “Is your plant ready to crash” vanuit een uniek perspectief de cybersecurity van Operationele Technologie van bedrijven belicht. Ingegaan werd op de instrumentatielaag van ICS omgevingen en hoe deze steeds vaker een serieuze dreiging vormt voor de stabiliteit en bedrijfscontinuïteit binnen deze omgevingen. Deelnemers kregen handvatten aangereikt hoe hier op een goede manier mee om te gaan en op welke wijze de ISA/IEC 62443 cyber security standaard hierbij helpt.

Middels een live enquête werd de presentatie door de bezoekers duidelijk gewaardeerd als zeer waardevol op gebied van preventie van cyber security incidenten en bewustwording binnen organisaties. Zowel de organisatie, als Hudson Cybertec kijken daarmee terug op een succesvol verlopen top.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.