Drinkwatersector onder de indruk van gezamenlijk seminar Vewin en Water-ISAC

Vewin

Op 3 november jl. werd het seminar ‘Cyberdreigingen boven water’ georganiseerd in Den Haag. Dit seminar was een gezamenlijk initiatief van de Water-ISAC en Vewin. Het seminar stond volledig in het teken van het cybersecurity bewustzijn in de drinkwatersector. De verschillende waterbedrijven in Nederland werden elk vertegenwoordigd door het Lijnmanagement, Productie, PA, ICT, Security- en Crisismanagement. Daarnaast was er een afvaardiging aanwezig van bij de Water-ISAC betrokken medewerkers van het NCSC.

Water ISAC

Het seminar werd, na opening door Leo de Waal, voorzitter van de Water-ISAC, ingeleid door Vewin directeur Renée Bergkamp. Zij sprak o.a. over de cybersecurity uitdagingen waarmee de drinkwatersector te maken heeft. Nadat het NCSC in een presentatie op het belang van publiek-private samenwerking had gewezen, gaf Marcel Jutte, managing director van Hudson Cybertec en bestuursvoorzitter van ISA Nederland, de presentatie ‘Cyber Security: Houdt koudwatervrees u aan de kant?’. De presentatie ging in op bewustwording van cyber security. Zo werd ingegaan op de basis van security en was er aandacht voor de dreigingen en risico’s. Ook werd uitgelegd hoe Proces Automatisering en Kantoor Automatisering verschillen in de te nemen maatregelen en de te gebruiken security standaarden.

Het seminar werd gecompleteerd met een hack-demo door ABB en het simulatiespel Kaspersky Industrial Protection Simulation. De organisatoren, presenterende partijen en deelnemers van de drinkwaterbedrijven kijken allen terug op een zeer geslaagd interactief en informatief seminar.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Hudson Cybertec