Deelnemers Emerson Global Users Exchange zien belang van cyber security management

Van 12 tot 14 april werd in Brussel de Emerson Global Users Exchange gehouden. Deze jaarlijkse conferentie die Emerson voor zijn klanten organiseert, brengt professionals uit de industrie samen. Er werden meer dan 100 presentaties gegeven aan een zeer internationaal publiek van ruim duizend eindgebruikers, alliance partners, leveranciers en Emerson professionals.

Hudson Cybertec verzorgde een presentatie over cyber security van Industriële Automatisering & Controle Systemen (IACS), de Operationele Technologie van organisaties. De presentatie “Are you ready to crash your plant?” ging in op hoe veel bedrijven door gebrek aan security awareness niet weten welke security risico’s kunnen ontstaan door het niet beveiligen van de instrumentatielaag en het verkeerd of niet beleggen van de verantwoordelijkheden op Cyber Security gebied. Hudson Cybertec waarschuwde de deelnemers dat het essentieel is om ook de instrumentatielaag te beveiligen en cyber security in alle lagen van de organisatie alsook bij toeleveranciers, te integreren. De presentatie werd zeer goed ontvangen door het aanwezige publiek.

Tijdens de presentatie werden de toehoorders handvatten toegereikt hoe cyber security door de gehele OT organisatie heen gemanaged kan worden met behulp van de IEC 62443 standaard. Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft zeer ruime kennis van, en ervaring met deze security standaard en geeft vanuit deze ervaring advies aan bedrijven voor het managen van de security voor de IACS infrastructuur.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.