Waterbedrijf PWN werkt aan awareness

Op 2 februari jl. heeft Hudson Cybertec samen met PWN gewerkt aan het cyber security bewustzijn van de werknemers van PWN. De gehouden sessie maakt deel uit van het totale security awareness programma van PWN.

Waterbedrijf PWN werkt aan awareness

Cyber security een serieuze zaak

Waterbedrijf PWN neemt cyber security zeer serieus. Het bedrijf vindt het dan ook belangrijk het personeel regelmatig bij te scholen op gebied van security awareness. Als onderdeel van het totale security awareness programma, heeft Hudson Cybertec een security awareness training gegeven. De focus lag hierbij op het creëren van awareness en de cybersecurityrisico’s die binnen de Operationele Technologie (het OT-domein) op de loer liggen. Zo werden vele voorbeelden getoond van securityrisico’s waarmee iedereen te maken heeft en werd men bijgepraat over de situatie binnen de OT in het bijzonder.

Diversiteit deelnemers

Ruim 50 werknemers van PWN namen deel aan deze sessie. De achtergronden van de deelnemers was zeer divers. Er waren deelnemers vanuit zowel de kantooromgeving (het IT-domein), als de procesautomatisering (het OT-domein). Daarnaast was ook de directie vertegenwoordigd.

Waterbedrijf PWN werkt aan awareness

Succesvolle sessie

De sessie is zeer succesvol verlopen. Bij alle deelnemers staat cybersecurity weer helemaal scherp op het vizier. Zowel Hudson Cybertec als PWN kijken dan ook tevreden terug op deze security awareness sessie.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.