Siemens in Zweden kiest voor kennisopbouw over IEC 62443

Den Haag, 14 april 2017 – Afgelopen week, van 3 tot en met 6 april, was Finspång in Zweden het toneel van een uitgebreide training voor de internationaal erkende cybersecurity normenreeks IEC 62443. De Zweedse vestiging van Siemens Industrial Turbomachinery AB werd in enkele dagen bekend gemaakt met deze normenreeks. De training werd gegeven door cyber security solution provider Hudson Cybertec, internationaal erkend subject matter expert op gebied van de IEC 62443.

Siemens

Inleiding in de IEC 62443

Gedurende de eerste dag van de training kreeg een groot deel van de medewerkers van de service & maintenance, automatisering, interne IT en projectenafdelingen, een uitgebreide inleiding in de IEC 62443. Hierbij werd ingegaan op het belang van de IEC 62443 voor de organisatie en wat de normenreeks kan betekenen voor Siemens als leverancier aan de vitale infrastructuur.

Daarnaast werden de verschillende delen van de normenreeks toegelicht en was er aandacht voor de verschillen tussen de IT en de OT. Na de sessie waren de bijna 60 deelnemers zeer enthousiast over de mogelijkheden die de IEC 62443 norm hen biedt.

Uitgebreide training

Training

De overige drie dagen nam een internationaal gezelschap, met deelnemers uit Zweden, Finland en Denemarken, deel aan een uitgebreide training betreffende de IEC 62443 normenreeks. Hierbij werd veel dieper op alle materie ingegaan en waren er praktische oefeningen aan de hand van verschillende cases.

Met de training leggen de deelnemers uit de verschillende vestigingen van Siemens Industrial Turbomachinery AB een solide basis voor het managen van cyber security binnen de organisatie. De organisatie maakt hiermee dan ook een vliegende start met het verbeteren van cyber security.

Positieve ervaring

Beide trainingen werden zeer positief ervaren door de deelnemers. Siemens Industrial Turbomachinery AB kijkt samen met Hudson Cybertec terug om een zeer geslaagde week. Siemens gaf na afloop aan dat de organisatie grote meerwaarde haalt uit het geboden trainingsprogramma. De organisatie gaat intern verder met het opdoen van ervaring met de IEC 62443.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.