Hudson Cybertec partner Cyber Security Week: Together we secure the future

Cyber Security Week

Den Haag, 21 juni 2017 – Van 25-29 september vindt in Den Haag de tweede editie van de internationale Cyber Security Week plaats. Tijdens meer dan 40 evenementen zullen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst?Belangrijke onderdelen van de Cyber Security Week zijn de Europol-INTERPOL cybercrime conferentie en de finale van de EC-Council hacking competitie Global CyberLympics.

De urgentie van het vraagstuk kan niet overdreven worden. Gehackte Amerikaanse verkiezingen en de recente aanval met WannaCry-gijzelsoftware zijn slechts twee voorbeelden van verontrustende acties die onze digitale wereld flink kunnen ontregelen en daarnaast enorme economische schade kunnen berokkenen. Nederland heeft als internationaal dataknooppunt en digitale toegangspoort tot Europa een belangrijke taak om de strijd met deze bedreigingen aan te gaan en de cyberveiligheid van onze vitale infrastructuur maximaal te garanderen.

Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn Europol, INTERPOL, NATO, vertegenwoordigers van verschillende Europese veiligheidsclusters uit o.a. de UK, België, Duitsland en Frankrijk en vele grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security. Via seminars, lezingen, workshops, challenges en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers van de CSW de laatste ‘ins en outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid en worden ze uitgedaagd om hun kennis te delen, aan te scherpen en in te zetten.

Hudson Cybertec, een cyber security solution provider welke wereldwijd betrokken is bij cyber security trajecten voor industriële automatisering en controlesystemen, levert een bijdrage aan dit evenement middels het organiseren en geven van de training “Cyber Security for Industrial Automation & Control Systems”. Deze 3-daagse training is ontwikkeld en wordt gegeven in samenwerking met het Koninklijk Nederlands normalisatie-instituut (NEN).  De training vindt plaats van 26-28 september.

Deelnemers leggen met de training een solide basis voor het managen van cyber security binnen hun organisatie. Ze leren de belangrijkste facetten kennen van de IEC 62443 normenreeks, de wereldwijde standaard voor beveiliging van de Industrial Automation & Control Systems in het Operational Technology (OT) domein, alsook deze toe te passen binnen de eigen organisatie. De training leidt op tot een IEC 62443 security professional die de kennis heeft om in een industriële automatiseringsomgeving (ICS/SCADA) een beleid op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving. De International Electrotechnical Commission IEC wordt in Nederland vertegenwoordigd door de NEN.

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toon-aangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling, nationale en stedelijke veiligheidsvraagstukken, de bescherming van vitale infrastructuren en binnen het forensisch werkveld. Veel programmaonderdelen van de CSW zullen plaatsvinden op de campus van HSD maar ook andere locaties in Den Haag – de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid – zullen het toneel vormen waaronder het WTC, de Fokker Terminal en New Babylon.

De Cyber Security Week wordt geopend door de loco-burgemeester van Den Haag, Saskia Bruines. Bruines: “Cyber security is één van de grootste uitdagingen van onze moderne maatschappij. Internationale samenwerking en het delen van kennis is hierbij cruciaal. Daarnaast biedt het ook grote zakelijke kansen. Het is om die reden dat Den Haag zichzelf heeft ontwikkeld tot een belangrijk internationaal centrum voor cyber security. De organisatie van de Cyber Security Week is daar een mooi voorbeeld van.”

Meer informatie over het programma vindt u op: www.cybersecurityweek.nl

The Hague security Data

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.