“An Inconvenient Truth” bij Emerson Global Users Exchange

Van 7 tot 9 maart 2018 vindt de Emerson Global Users Exchange 2018 plaats in het World Forum, Den Haag. Hudson Cybertec zal als IACS cybersecurity solution provider, de presentatie “An Inconvenient Truth About Vulnerability Analysis In IACS” geven. Op dit jaarlijkse event komen enkele duizenden professionals van over de hele wereld samen, van engineers tot senior management. Samen bezoeken zij meer dan 180 sessies, waarin veelal industry-peers hun ervaringen delen. Het event omvat daarnaast een expo van 5000m2 waar deelnemers hands-on kennis kunnen maken met innovatieve technologieën.

“An Inconvenient Truth” bij Emerson Global Users Exchange

Elk jaar neemt het aantal kwetsbaarheden in industriële automatisering en controlesystemen (IACS) drastisch toe. Ontwikkelingen zoals IIoT (Industrial Internet of Things) en LoRa (Long Range data communication) zorgen voor grotere exposure in deze “hyperconnected” wereld. Dreigingen zoals ransomware en DDoS aanvallen zullen hierdoor een veel groter effect hebben.

Om uw technische systemen en netwerken te beschermen tegen kwaadwillenden is het van belang om deze regelmatig en gestructureerd te onderzoeken op kwetsbaarheden. Een cybersecurity assessment is hiervoor het geijkte middel. Een assessment geeft organisaties een goed beeld van de huidige security situatie, zodat men weet waar de organisatie staat. Vaak wordt dan gedacht aan een pen-test. Maar is het uitvoeren van een pen-test binnen uw IACS-domein (op bijvoorbeeld uw ICS- en SCADA-systemen) eigenlijk wel verstandig? Een goed assessment heeft aandacht voor mens, organisatie en techniek, ofwel alle aspecten die een effect hebben op de cybersecurity binnen organisaties. Een assessment is een eerste noodzakelijke stap voor een verantwoord cybersecuritybeleid.

Tijdens deze presentatie worden de verschillen tussen IT (Informatie Technologie) en OT (Operationele Technologie) op het gebied van kwetsbaarheidsanalyses behandeld. Deze omgevingen hebben ieder hun eigen karakteristieken en zullen dus anders benaderd moeten worden om nadelige gevolgen voor uw primair proces te voorkomen. De IEC 62443 norm is speciaal ontwikkeld voor de IACS-omgeving en houdt rekening met de specifieke omstandigheden van deze omgeving. Deze norm helpt om specifieke IACS cyber security risico’s te mitigeren.

De presentatie van Hudson Cybertec geeft deelnemers inzicht in verschillende misvattingen ten aanzien van kwetsbaarheidsanalyses binnen het IACS-domein.

Voor meer informatie over het event, ga naar http://www.emersonexchange.org/emea/

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Hudson Cybertec