Hudson Cybertec verwerft opdracht voor cybersecurity studie voor olieplatform in Barentszee

Hudson Cybertec, wereldwijd Subject Matter Expert op gebied van cyber security voor Industriële Automatisering & Controle Systemen (IACS) , heeft de opdracht verworven voor de uitvoering van een cybersecurity studie voor het nog te bouwen Johan Castberg platform. Aker Solutions, een wereldwijde provider van producten, systemen en services voor de olie en gasindustrie, heeft het contract hiervoor toegekend aan Hudson Cybertec.

Hudson Cybertec verwerft opdracht voor cybersecurity studie voor olieplatform in Barentszee
                          Photo: Statoil

Johan Castberg

Het Johan Castberg olieveld is gelegen in de Barentszee, met een waterdiepte van 360 – 390 meters. Het is de grootste vondst in het Noorse deel van de Barentszee. Voor oliewinning wordt een floating production, storage and offloading vessel (FPSO) ontwikkeld, voor de productie en opslag van olie. De topside van de FPSO zal worden ontworpen door Aker Solutions. Op de zeebodem zullen subsea templates worden geplaatst. Via deze templates wordt de olie uit de grond gehaald en opgeslagen in de FPSO.

Johan Castberg is een groot subsea veld en de sleutel tot mogelijke verdere ontwikkeling en infrastructuur in de Barentszee. Het volume van Johan Castberg veld wordt geschat tussen de 400 en 650 miljoen vaten olie.

Cybersecurity studie

Voor dit project voert Hudson Cybertec een cybersecurity studie uit op het ontwerp van de Industrial Automation & Control Systems (IACS) omgeving. Onderdeel hiervan is een Risk & Vulnerability Analyse. Tijdens dit security assessment wordt gekeken naar de cybersecurity risico’s en kwetsbaarheden, zodat deze gemitigeerd kunnen worden. Hierbij wordt o.a. de IEC 62443 norm gevolgd.

Hudson Cybertec is wereldwijd betrokken als expert bij cybersecurity projecten waarbij de IEC 62443 norm wordt gebruikt. Dit normenkader is speciaal ontwikkeld voor cybersecurity van IACS omgevingen en de internationale de facto standaard hiervoor. De norm biedt handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van de IACS omgevingen van complexe installaties.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.