Europa werkt aan cybersecurity productcertificatie

productcertificatie

Oslo, 27 April 2018 – Op 25 en 26 april 2018 werd de “Cyber Security 2018” conferentie, georganiseerd door de NFEA (Norsk Forening for Elektro og Automatisering), in Oslo. De focus van deze conferentie ligt op cybersecurity van de internationale vitale infrastructuur en op de huidige status van cybersecurity in de olie- en gasindustrie. Toonaangevende normen die vandaag van toepassing zijn, werden gepresenteerd, samen met hoe de normen worden toegepast binnen de bestuurskaders en procedures van verschillende bedrijven. Tijdens de conferentie legde Hudson Cybertec de hoofddoelstelling uit van het IACS Cybersecurity Certification Framework (ICCF) rapport en de actuele status van dit framework.

Het rapport, opgesteld onder gezag van het European Reference Network for Critical Infrastructure Protection (ERNCIP), stelt een eerste set van gemeenschappelijke Europese vereisten en globale richtlijnen voor, die de IACS-cyberbeveiligingscertificering in Europa zullen aanmoedigen, volledig in overeenstemming met de nog te adopteren praktische maatregelen. De ICCF is opgebouwd rond de IEC 62443-4-2 norm.

Het rapport beschrijft de IACS-component Cybersecurity Certification Framework (ICCF) en doet suggesties voor het beheer, de goedkeuring en de implementatie van dit framework. Hudson Cybertec was betrokken bij de eerste, op papier gebaseerde, oefeningen tijdens de laatste ontwikkelingsfasen van de ICCF en stond aan het hoofd van het Nederlandse National Exercise Team.

Kijk voor meer informatie (in het engels) over de ICCF op: https://erncip-project.jrc.ec.europa.eu/documents/introduction-european-iacs-components-cybersecurity-certification-framework-iccf

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.