Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs ziet belang cybersecurity voor Operationele Technologie

Cyberrisk

Den Haag, 23 mei 2018 – De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) heeft in hun vakinhoudelijk magazine, de VNAB Visie, speciale aandacht besteed aan het thema Cyberrisk. Marcel Jutte van Hudson Cybertec geeft hierin zijn visie op het belang van het in kaart brengen van cyberrisico’s binnen operationele technologie (OT).

“Cybersecurity voor operationele technologie staat nog in de kinderschoenen

Toeval bestaat niet! Op de middag van het interview zijn de beide geïnterviewden verlaat door een technische storing in de Beneluxtunnel, die urenlang voor een verkeersinfarct zorgt op de wegen rond Rotterdam. De economische schade van de ontstane files is enorm. Nu lijkt een technische storing hiervan de oorzaak te zijn geweest, maar die had net zo goed veroorzaakt kunnen zijn door een gerichte hack. Laat dat nu nét het onderwerp van het interview te zijn: de cyberrisico’s van operationele technologie (OT), oftewel van industriële en gebouwgebonden installaties.”

Download hier het hele artikel.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.