Hudson Cybertec ondersteunt TÜV Nederland bij certificatie van cybersecurity in vitale infrastructuur

TÜV Nederland en Hudson Cybertec gaan kennis delen op gebied van cybersecurity. Concreet wordt dit ingevuld door het beschikbaar stellen van experts van Hudson in certificatietrajecten van TÜV Nederland waarbij de IEC 62443 wordt gebruikt. De samenwerking tussen beide bedrijven, met elk hun specifieke expertise en hoge kwaliteitsnorm, zal significant bijdragen om de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties aantoonbaar te verhogen en te borgen.

Sinds het actief worden van de EU Cybersecurity Act eind vorig jaar, is het voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat zij alle noodzakelijke maatregelen genomen hebben tegen potentiële cyber-bedreigingen. In de vitale infrastructuur is dit zelfs verplicht. De gebruikelijke norm voor IT security is ISO 27001, echter deze dekt niet de lading voor bedrijven waarvan de activiteiten ondersteund worden door industriële automatiseringssystemen zoals PLC’s en controllers. IEC 62443 is een internationale norm die het mogelijk maakt om de cybersecuritymaatregelen die bedrijven nemen voor hun industriële automatisering en controle systemen op een zorgvuldige en gestructureerde wijze aan te pakken.

TÜV Nederland is onderdeel van de internationale TÜV NORD GROUP, met tienduizenden activiteiten in 70 landen en meer dan 10.000 werknemers. Op gebied van cybersecurity is TÜV Nord één van de voorlopers op het gebied van certificering volgens de IEC 62443 norm, met accreditatie, aanwijzing voor certificatie onder de IEC 62443 en één van de weinige Certification Bodies die daadwerkelijk ervaring heeft in het certificeren onder de IEC 62443. Met het internationale TÜV Nord programma “Security for Safety” streeft zij als uiteindelijk doel na om cybersecurity als integraal onderdeel van functionele veiligheid te maken.

TÜV Nederland is een technische en zakelijke service provider in onafhankelijke beoordeling zoals certificering, keuring, inspectie en training. Sinds 1981 borgt zij de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving voor organisaties, overheid en samenleving met objectiviteit, onafhankelijkheid, transparantie, deskundigheid en integriteit als fundament. Edwin Franken, Managing Director bij TÜV Nederland: “Door deze unieke samenwerking kunnen wij bedrijven, zowel binnen als buiten Nederland, nog beter van dienst te zijn middels een IEC 62443 certificering die significant is voor het aantonen van de digitale weerbaarheid.”
TÜV Nederland onderscheidt zich door haar nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen en een benaderbare organisatie. TÜV Nederland is geaccrediteerd onder de ISO 17020/17021 en 17065 om onafhankelijk te toetsen of organisaties, producten of diensten voldoen aan de betreffende normen.

Hudson Cybertec is een cybersecurity solution provider die wereldwijd betrokken is bij cybersecuritytrajecten voor industriële automatisering en controle systemen zoals bruggen, sluizen en olie & gas installaties. Het bedrijf heeft vooral focus op cybersecurity in het Industrial Automation & Control Systems (IACS) domein en ondersteunt bedrijven zich te weren tegen cyberdreigingen voor de industriële automatisering, digitale controlesystemen en applicaties. Bovendien is Hudson Cybertec nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks en wordt daarbij mondiaal gezien als Subject Matter Expert (SME). Hierbij wordt nauw samengewerkt met de Koninklijke NEN. Marcel Jutte, Managing Director bij Hudson Cybertec: ”Het aantoonbaar op orde hebben van cybersecurity wordt steeds belangrijker. Zowel om te voldoen aan wetgeving, als voor het afsluiten van verzekeringen. Middels deze samenwerking vervullen wij hierbij een maatschappelijke voortrekkersrol.” Op Europees niveau is Hudson Cybertec betrokken bij diverse EU werkgroepen voor cybersecurity in de vitale infrastructuur.

Ondertekening contract Edwin Franken van TÜV (l) en Marcel Jutte van Hudson Cybertec (r)

HUDSON CYBERTEC

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.