Het belang van OT Insight monitoring tijdens PPA belicht door Hudson Cybertec

Tijdens de online editie van PPA is Hudson Cybertec ingegaan op de steeds urgentere noodzaak tot het monitoren van de Operationele Technologie van bedrijven. Niet alleen neemt de dreiging steeds verder toe, ook wet- en regelgeving en de toenemende complexiteit van systemen met IIOT- en cloud-toepassingen maken het noodzakelijk te weten wat er op het OT-netwerk gebeurt.

Firewalls bieden alleen een goede basisscheiding tussen de kantoor- en productienetwerken als ze goed geconfigureerd en onderhouden worden. Verkeerde of onvolledige configuraties leiden tot extra risico’s en zelfs fysieke schade aan de productie- of procesomgeving.

Hudson Cybertec bracht het nieuwe OT Insight voor het voetlicht: deze innovatieve, volledig vanuit OT-perspectief gebouwde, Duits/Nederlandse monitoringoplossing biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden voor het monitoren van hun OT-omgeving. Er werd ingezoomd op wat Hudson Cybertec zoal tegenkomt op de netwerken die zij monitort. Naast natuurlijk afwijkingen op de baseline van het netwerkverkeer, die door de meeste monitoringoplossingen worden gerapporteerd, ziet Hudson Cybertec met OT Insight ook zaken als configuratie- en zelfs programmeerfouten.

OT Insight logo

Regelmatig worden onbekende (ongewenste) assets op het netwerk ontdekt. Uniek is ook de mogelijkheid om in één oogopslag te zien in hoeverre de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders zoals de IEC 62443, VEWIN, BIO of andere relevante normen.

Bron: Processcontrol, 9 februari 2021

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.