Hudson Cybertec treedt toe tot het WIB

Hudson Cybertec is als lid toegetreden tot het WIB, de gebruikers-associatie voor bedrijven in de Proces Automatisering. Met de toetreding profiteren beide partijen van elkaars specifieke expertise.

Hudson Cybertec is een security solution provider voor de Operationele Technologie (OT). Het bedrijf werkt wereldwijd aan projecten op gebied van cyber security. Als subject matter expert op gebied van cybersecurity, heeft Hudson Cybertec uitgebreide kennis en expertise op dit vakgebied. Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft ruime ervaring met deze internationale standaard voor Industrial Automation & Control Systems Security en draagt deze internationaal actief uit, o.a. via het wereldwijd geven van IEC 62443 trainingen. De IEC 62443 standaard is ontwikkeld door de ISA en het WIB en geadopteerd door de IEC.

WIB-The-Process-Automation-Users-Association

Het WIB brengt bedrijven in de proces industrie samen en faciliteert onderlinge ervaring- en expertisedeling. Zo stond de Control Systems Workgroup van het WIB aan de wieg van de ontwikkeling van een referentiearchitectuur voor process control vendor requirements. Hieruit is deel 2.4 “Security program requirements for IACS service providers” van de IEC 62443 standaard ontstaan. Het WIB heeft leden in verschillende Europese landen, het Midden Oosten, Japan, Afrika en Noord-Amerika. Het merendeel van de leden zijn grote bedrijven en multinationals.

Over WIB

Het WIB is een Proces Automatisering gebruikersassociatie en werd opgericht in 1962 door 5 Nederlandse bedrijven in de proces industrie. Het WIB levert proces instrumentatie evaluatie en assessment services voor -en namens- zijn industriële ledenorganisaties. WIB opereert in nauwe samenwerking met zusterorganisatie Evaluation International in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is er een samenwerkingsovereenkomst met de NAMUR organisatie in Duitsland. Meer informatie over het WIB is te vinden op www.wib.nl .

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.