Praktische toepassing IEC 62443 op mGuard conferentie

Op 29 en 30 september werd in Amsterdam de zesde internationale mGuard user conferentie en symposium georganiseerd door Phoenix Contact Cyber Security. Hudson Cybertec heeft tijdens de conferentie op uitnodiging van de organisator een presentatie verzorgd.

mGuard-2016

Phoenix Contact Cyber Security is fabrikant van netwerk security apparatuur voor industriële omgevingen. De conferentie stond dan ook in het teken van industriële cyber security. Gedurende de twee dagen waren meer dan 200 mGuard gebruikers en genodigden uit verschillende Europese landen aanwezig. Door het bijwonen van presentaties hadden de deelnemers de kans zich te verder verdiepen in cyber security. Daarnaast was er de gelegenheid om kennis en ervaring onderling uit te wisselen. Als organisator heeft Phoenix Contact Cyber Security aan de hand van verschillende real-life-cases haar eigen producten en diensten belicht.

Als IEC 62443 Subject Matter Expert heeft Hudson Cybertec op de tweede dag van de conferentie een presentatie verzorgd. De presentatie “The evolving ICS security standard: a practical take on IEC 62443”, stond dan ook in het teken van deze internationaal geaccepteerde norm. Hierbij lag de nadruk op hoe de IEC 62443 de verschillende actoren in staat stelt om één gemeenschappelijke IACS (Industriële Automatisering & Controle Systemen) cyber security taal te spreken. De presentatie werd door de deelnemers zeer goed ontvangen.

Na afloop van de tweede dag, hebben de deelnemers de conferentie verlaten met een verhoogd IACS cyber security kennisniveau.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.