NEN en Hudson Cybertec tekenen samenwerkingsovereenkomst

Delft/Den Haag, 5 oktober 2016 – NEN en Hudson Cybertec slaan de handen ineen om zich in te zetten voor een betere digitale beveiliging van industriële systemen tegen ‘cyber crime’. Door het samenbrengen van de kracht van beide partijen ontstaat een nieuw trainingsplatform voor cyber security binnen industriële en technische automatiseringsomgevingen. Tevens is het in de nabije toekomst voor deelnemers mogelijk om zich door NEN te laten examineren, waardoor zij zich op kennisniveau kunnen onderscheiden.

In toenemende mate worden industriële systemen geïntegreerd in bedrijfsnetwerken, waardoor ze kwetsbaar zijn voor onbevoegde digitale toegang of andere kwaadaardige interacties. Daarom is het belangrijk dat organisaties zich bewust zijn van de cyber risico’s die zich kunnen voordoen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.

Hudson-Cybertec
Marcel Jutte (links) en Marc Klumper

Marcel Jutte, Managing Director Hudson Cybertec: “De training die we aanbieden is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het kennisniveau over cyber security van de primaire processen. De deelnemer legt een solide basis voor het managen van cyber security binnen de eigen organisatie. De training kenmerkt zich door de vele interactieve componenten en praktijkoefeningen en sluit volledig aan bij wat er speelt bij medewerkers die betrokken zijn bij cyber security binnen het Industrial Automation & Control Systems (IACS) domein”.

De driedaagse training is beschikbaar in twee varianten: voor ‘eindgebruikers’ en voor ‘system integrators’. Deelnemers worden opgeleid tot IEC 62443 security professionals welke de opgedane kennis direct kunnen toepassen in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving.

De nadruk van de training ligt op het praktisch gebruik van de normenreeks IEC 62443, de wereldwijde standaard voor beveiliging van Industrial Automation & Control Systems. De norm geeft handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van proces- en SCADA-omgevingen.

Marc Klumper, Manager Productmanagement NEN: “Door met Hudson Cybertec samen te werken benadrukken we het belang van cyber security en normen bij industriële installaties. Hudson Cybertec heeft een sterke positie in de markt met het trainen van zowel eindgebruikers als system integrators. Daarbij hebben de trainers van Hudson Cybertec ieder hun eigen core domein waardoor de trainer een specialist is. We zijn dan ook erg trots dat we deze training aan ons portfolio kunnen toevoegen”.

Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over de samenwerking tussen NEN en Hudson Cybertec of de trainingen: Joyce Marijnissen, Programma- en productmanager NEN, telefoon 015-2690417, e-mail joyce.marijnissen@nen.nl of Ramona Houweling van de Hudson Cybertec Academy, telefoon 070-2500717, e-mail training@hudsoncybertec.com

Hudson-Cybertec

Over NEN

NEN is in Nederland hét toonaangevende kennisnetwerk in de wereld van normen en regelgeving. NEN beheert ruim 31.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). Als non-profitorganisatie brengt NEN belanghebbende partijen bij elkaar om gezamenlijk toepasbare afspraken te maken en faciliteert de implementatie hiervan, waaronder ook de IEC 62443 normenreeks. Naast het publiceren van normen, richtlijnen en publicaties, biedt NEN ook trainingen aan over de toepassingen van normen in de praktijk.

Daarnaast heeft NEN ook het platform ‘Industrial Cyber Security’ opgericht dat een professioneel netwerk van specialisten biedt. Doel van het platform is het versterken van de bewustwording van kwetsbaarheid met bijbehorende veiligheidsrisico’s binnen de Nederlandse industrie en overige gebruikers.

www.nen.nl

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.