Hudson Cybertec verwerft nieuw contract in Olie & Gas industrie

Hudson Cybertec, cyber security solution provider voor de vitale infrastructuur, heeft de opdracht verworven voor de uitvoering van een Cyber Security Analyse voor de Dvalin tie-in op het Heidrun platform. Aibel heeft het contract hiervoor toegekend aan Hudson Cybertec.

heidrun-platform
Photo: Kommunikasjonsavdelingen NTFK

Cyber Security Analyse

De opdracht voor de Cyber Security Analyse omvat diverse cybersecuritystudies en een Risk & Vulnerability Analyse van de Dvalin tie-in. Hudson Cybertec werkt in dit project nauw samen met Aibel voor de uitvoering van de analyses en de opvolging van de resultaten.

De Dvalin tie-in

De Dvalin tie-in ontvangt de productie van het Dvalin veld dat is voorzien van een subsea productiesysteem. De winbare reserves van dit veld worden geschat rond 18,2 miljard kubieke meter gas en 0,4 miljoen kubieke meter condensaat. De tie-in op het Heidrun platform zal bestaan uit twee modules van in totaal 4,800 ton. Aibel bouwt de modules die zullen worden ingepast op het bestaande Heidrun platform. Aibel is ook verantwoordelijk voor alle noodzakelijke platform modificaties voor het verbinden van de nieuwe modules met de bestaande infrastructuur.

Heidrun platform

Het Dvalin field is gelegen in de Noorse Zee, 15 km ten noordwesten van het Heidrun platform, dat 175 km vanaf Kristansund ligt. Het Heidrun platform is ’s werelds grootste betonnen TLP-platform en heeft een waterdiepte van 350 meter. Operator van het platform is Statoil.

Het subsea template met vier bronnen verbindt het Dvalin gasveld met het Heidrun platform, waar het gas zal worden verwerkt in de nieuwe modules. Het gas wordt daarna getransporteerd naar de Nyhamna onshore gasterminal voor verdere verwerking en transport naar de Europese market.

Over Aibel AS

Informatie over Aibel is beschikbaar op www.aibel.com

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.