Cybersecurity in de procesindustrie tijdens PPA evenement

Gisteren, op dinsdag 29 januari, vond in ‘Het Hart van Holland’ in Nijkerk het jaarlijkse Productie Proces Automatisering (PPA) evenement plaats. Het evenement biedt voor management, directies, engineers, inkopers en operators in de industrie een uitgebreid seminarprogramma, met o.a. een verscheidenheid aan presentaties en een beursvloer. Hudson Cybertec gaf als onderdeel van het seminarprogramma een presentatie over cybersecurity in de procesindustrie.

Terwijl  exposanten op de beursvloer hun kennis en kunde voor het verbeteren van prestaties, efficiency en effectiviteit demonstreerde, kregen zo’n 200 toehoorders inzicht van Hudson Cybertec in hoe de implementatie van een Cyber Security Management System (CSMS) binnen de procesindustrie kan verlopen. Duidelijke voordelen van een CSMS waaronder het aanbrengen van structuur in cybersecurity en het in balans brengen van factoren mens, organisatie en techniek  werden daarbij behandeld.

Naast een groot aantal praktijkvoorbeelden van zaken die men tijdens de implementatie van een CSMS kan tegenkomen, werden succesfactoren voor implementatie behandeld, zoals het creëren van draagvlak en het bepalen van een route van waar men vandaag staat, naar waar men morgen wil zijn.

De deelnemers werden tot slot een aantal handvatten meegegeven om na te denken hoe zij binnen de procesomgeving van hun eigen organisatie aan de slag kunnen met cybersecurity management en dit op een effectieve wijze kunnen gaan managen.

Samen met de organisatie en de deelnemers, kijkt Hudson Cybertec terug op een succesvol evenement.

HUDSON CYBERTEC

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.