Hudson Cybertec op de Waterinfodag 2019

Op 28 maart 2019 stond Hudson Cybertec als standhouder op de Waterinfodag in het Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch om de watersector te informeren over cybersecurity. De focus van de Waterinfodag lag dit jaar op de informatievoorziening in de watersector. De beurs was een groot succes en had meer dan 600 bezoekers van Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten en bedrijven uit de watersector.

Cybersecurity in de watersector

Hudson Cybertec beantwoordde cybersecurity gerelateerde vragen en verzorgde een goed bezochte presentatie met als onderwerp ”Cybersecurity in de watersector”. In deze presentatie werd uitgelegd welke verschillen er zijn tussen cybersecurity in de kantoorautomatisering en de industriële automatisering. Vervolgens werd uitgelegd hoe een organisatie in de watersector gestructureerd met cybersecurity gerelateerde risico’s om kan gaan. Dit kan door gebruik te maken van een Cyber Security Management System (CSMS) volgens de internationale cybersecurity norm voor industriële automatisering en controle systemen (IACS), de IEC 62443. Een CSMS stelt een organisatie in staat om cybersecurity risico’s te beheersen in de industriële automatisering.

Rapport rekenkamer

Op dezelfde dag als de Waterinfodag 2019 heeft de algemene rekenkamer een rapport uitgebracht: “Digitale dijkverzwaring: cybersecurity en vitale waterwerken”. Hierdoor was het de hele dag een hot-topic. Het rapport van de Algemene Rekenkamer laat overduidelijk zien dat de vitale waterwerken nog beter beveiligd dienen te worden tegen cyberaanvallen. Ook lopen geplande acties om de cyberweerbaarheid te verhogen achter op planning. Dit bevestigt het beeld wat wij als Hudson Cybertec ook ervaren in de watersector. Zoals wij een jaar geleden ook al eens hebben aangegeven in een artikel in het blad Waterforum.

Veel organisaties in de watersector worstelen met het op orde krijgen van cybersecurity(kennis) voor de primaire processen. Als Hudson Cybertec helpen wij steeds meer bedrijven en instanties in de sector met het managen van gespecialiseerde cybersecurity en het toepassen van cybersecuritynormen t.b.v. ICS/SCADA systemen, zoals de IEC 62443.

IEC 62443

De IEC 62443 is een normenkader afgeleid van het ISO 27k normenkader en is gericht op het beheren van cybersecurity risico’s in de industriële automatisering. Het stelt een organisatie in staat om risico’s te herkennen, adequaat maatregelen te treffen en deze te beheren op lange termijn. Zo worden deze risico’s gemitigeerd tot er een acceptabel niveau wordt bereikt. Hudson Cybertec kan u hierbij uiteraard van dienst zijn.

NFEA Cyber Security 2019 conferentie Oslo

Eind deze maand is Hudson Cybertec ook van de partij bij de NFEA Cyber Security 2019 conferentie in Oslo. Hier geven wij een presentatie over de uitdagingen waar Waterschappen en Hoogheemraadschappen mee te maken krijgen met de huidige snelle technologische ontwikkelingen en hyper-connectiviteit.

Geïnteresseerd in de diensten van Hudson Cybertec? Neem dan contact met ons op!

HUDSON CYBERTEC

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.