Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten

Den Haag/Rijswijk, 6 mei 2021 – Hudson Cybertec, gespecialiseerd in cybersecurity voor Industrial Automation & Control Systems (IACS), is per 5 mei 2021 gelieerd aan de Kiwa Groep. De onafhankelijke test-, inspectie- en certificeringsorganisatie Kiwa wil met een deelneming in Hudson Cybertec het portfolio in de cybersecuritymarkt verder verstevigen, terwijl Hudson Cybertec kan profiteren van het wereldwijde netwerk en expertise op het gebied van certificering.

Beide 100% Nederlandse bedrijven zijn volledig complementair in hun dienstverlening en ervaren sterke synergie. Gezamenlijk zetten zij zich als totaalaanbieder op gebied van cybersecurity en (product-)certificering in voor het beveiligen van de primaire processen van bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland.

Als cybersecurity dienstverlener met een primaire focus op de Operationele Technologie (OT), ondersteunt Hudson Cybertec vanuit Den Haag wereldwijd organisaties met het digitaal weerbaar maken én houden van hun Industriële Automatisering & Controle Systemen. Met een integrale en pragmatische aanpak, waarin aandacht is voor mens, organisatie en techniek, bedient Hudson Cybertec de markt met een groot scala aan onafhankelijke cybersecurity audits en assessments, OT netwerk- & compliance monitoring en consultancy diensten. Bovendien is de organisatie nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks en wordt daarbij mondiaal gezien als Subject Matter Expert. Hudson Cybertec blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren.

Kiwa is op het gebied van cybersecurity al langere tijd actief, onder meer met services rondom certificering zoals tegen de GDPR/AVG en de internationale normenreeksen IEC 62443 en ISO 27000. Dat de cybersecurityexperts van Hudson Cybertec nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks, maakt de cirkel in zekere zin rond. Kiwa krijgt, met deze samenwerking, diepgaande kennis van cybersecurity voor industriële automatiserings- en controlesystemen en Hudson Cybertec ziet een sterk groeipotentieel om de positie in de markt verder te verstevigen.

Managing director van Hudson Cybertec, Marcel Jutte is zeer verheugd om met Kiwa de krachten te bundelen en zo de BV Nederland (en daarbuiten) meer digitaal weerbaar te maken én te houden: “Technische en maatschappelijke ontwikkelingen staan niet stil, net als nationale en internationale wet- en regelgeving. Dit in combinatie met de steeds grotere connectiviteit en complexiteit van de verschillende processen in zowel de publieke als private sector noodzaakt tot certificering van cybersecurity en compliance monitoring. Het aantoonbaar op orde hebben van cybersecurity wordt steeds belangrijker.”

Ook Ron Scheepers, Executive Vice President bij Kiwa ziet veel kansen door de samenwerking met Hudson Cybertec: “Kiwa keurt al ruim 70 jaar producten en processen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid en is steeds nadrukkelijker actief in het werkveld cybersecurity. Certificatie van IT en OT systemen toont aan dat risico’s op gebied van cybersecurity beheersbaar zijn. En dat geeft voor onze klanten én haar afnemers een veilig gevoel. Toegang tot de expertise van Hudson Cybertec sluit perfect aan op de ambitie in cybersecurity van Kiwa. Met deze samenwerking combineren we de specialistische kennis van Hudson Cybertec met de kennis van Kiwa van de verschillende nationale en internationale marktgebieden.”

Over Hudson Cybertec

Hudson Cybertec is een onafhankelijke, 100% Nederlandse cybersecurity solution provider met jarenlange ervaring op gebied van cybersecurity voor de OT. Onze missie is het digitaal weerbaar maken én houden van de primaire processen van bedrijven en organisaties, voor zowel nieuwe en bestaande installaties die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering. Wij zijn vooral actief in de vitale infrastructuur, zoals drinkwater en watermanagement, olie & gas, op- en overslag, voedingsmiddelenindustrie, chemie & procesindustrie en weg- en water-infra. Hudson Cybertec is nauw betrokken bij de ontwikkeling en het uitdragen van de internationale cybersecurity normenreeks voor Industriële Automatisering en Controle Systemen (IEC 62443). Samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) bieden we een compleet trainingsprogramma aan rondom de IEC 62443.

De unieke combinatie van diepgaande domeinkennis, ruime ervaring in cybersecurity en uitgebreide expertise in zowel industriële en technische automatisering, onderscheidt ons van andere securitybedrijven.

Kijk voor meer informatie over de expertise en dienstverlening van Hudson Cybertec op www.hudsoncybertec.com.

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijk wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van Testen, Inspectie en Certificering (TIC). Kiwa’s kernactiviteiten worden ondersteund en versterkt door (strikt gescheiden) trainingen en dataservices. Met onze TIC en aangrenzende diensten, creëert Kiwa vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management) systemen en medewerkers van haar klanten. Dit doen wij in een breed scala aan marktsegmenten, variërend van drinkwater en (duurzame) energie, bouw en gezondheidszorg, voeding, veevoer & boerderijen, en medisch & farmaceutisch. Kiwa heeft klanten in de productie- en procesindustrie, (zakelijke) dienstverlening, publieke en particuliere voorzieningen, overheden en internationale instellingen. Kiwa heeft meer dan 5.500 medewerkers in dienst in meer dan 35 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns- en Noord-Amerika.

Kijk voor meer informatie over de expertise en dienstverlening van Kiwa op www.kiwa.com.

In de spotlight

Wet- en regelgeving zoals de aankomende Europese NIS2 directive (Network & Information Security) verplicht u aantoonbaar in controle te zijn over uw OT omgeving.

IEC 62443 norm

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-/ICS-/SCADA-omgeving van uw organisatie.

De IEC 62443 is het internationale cybersecurity normenkader voor de operationele technologie (OT). Het kader bestaat uit een verzameling van normen, technische rapporten en gerelateerde informatie voor het beveiligen van Industrial Automation and Control Systems (IACS).

lees meer

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Wij spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de norm, in samenwerking met de NEN, dragen deze internationaal actief uit en hebben een trainingsprogramma ontwikkeld rondom de IEC 62443.

lees meer

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale security van de OT-omgeving in overeenstemming is met normenkaders. Het is dan ook mogelijk om (delen) van uw IACS-omgeving te certificeren volgens de IEC 62443.

lees meer

Wanneer u meer wilt weten over deze norm en behoefte heeft aan training voor het toepassen ervan binnen uw eigen organisatie of bij uw opdrachtgevers, dan heeft Hudson Cybertec een aantal zeer interessante trainingen voor u.

lees meer

De IEC 62443 norm biedt organisaties handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van OT-/ICS-/SCADA-omgevingen.

lees meer

Hoe digitaal veilig is uw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze dienstverlening op gebied van cybersecurity.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Hudson Cybertec